Μετά τον ήλιο: Περιποίηση και Ανακούφιση με After Sun

Η σημασία της φροντίδας μετά την έκθεση στον ήλιο

Clean After SunΗ σωστή αντηλιακή προστασία δεν αποτελείται μόνο από ένα καλό αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου κατά τη διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο, αλλά και από μία πολύ καλή περιποίηση δέρματος μετά την ηλιοθεραπεία. Αν θέλουμε να έχουμε υγιής και νεανική επιδερμίδα, δεν αρκεί να προστατευόμαστε μόνο από την ηλιακή ακτινοβολία αλλά χρειάζεται να χρησιμοποιούμε και τα κατάλληλα προϊόντα που είναι σχεδιασμένα να επανορθώνουν τις φθορές που προκύπτουν από την έκθεση στον ήλιο όπως είναι η απώλεια υγρασίας, οι φθορές στο DNA των κυττάρων του δέρματος και τα εγκαύματα.

Η ηλιακή ακτινοβολία λειτουργεί αθροιστικά στο δέρμα μας και ξεκινάει από τότε που ήμασταν ακόμα βρέφη. Στόχος των αντηλιακών προϊόντων αλλά και των προϊόντων After Sun είναι να αποτραπεί η πρόωρη γήρανση του δέρματος, γνωστή και ως φωτογήρανση, αλλά και να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες άλλων πιο σοβαρών προβλημάτων του δέρματος, όπως είναι ο καρκίνος του δέρματος. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό υγείας, τα επαναλαμβανόμενα εγκαύματα αυξάνουν τις πιθανότητες για καρκίνο το δέρματος, γνωστό και ως μελάνωμα. Καλό είναι λοιπόν, να ελαχιστοποιείται όσο το δυνατό η πιθανότητα εγκαύματος από την ηλιακή ακτινοβολία.

Ο υδρολιπιδικός φραγμός του δέρματος διαταράσσεται από τις ακτίνες UV με αποτέλεσμα να χάνεται μεγάλη ποσότητα υγρασίας. Τα προϊόντα περιποίησης After Sun βοηθούν στην ενυδάτωση, ανανέωση και την αυτοθεραπεία του δέρματος.

Πρώτα από όλα, ένα After Sun είναι σημαντικό να ρυθμίζει την υγρασία και να ενυδατώνει σε βάθος ένα ηλιοκαμένο δέρμα. Ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή συστατικά στην after sun περιποίηση είναι η Αλόη, η οποία είναι ιδανική για ευαίσθητα ή ερεθισμένα δέρματα. Επιπλέον, ένα After Sun, πρέπει να περιέχει και αντιοξειδωτικά ώστε να μπορεί να εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και να μειώνει τις βλάβες που προκαλούνται από τη UV ακτινοβολία. Τέλος, συστήνονται After Sun με ελαφριές υφές και καταπραϋντικά συστατικά που απορροφόνται άμεσα, καταπραΰνουν και δροσίζουν ένα κοκκινισμένο και ερεθισμένο δέρμα.

Συστήνεται η χρήση ενός πολύ αποτελεσματικού αντηλιακού προσώπου και αντηλιακό σώματος, με υψηλό δείκτη προστασίας και ιδανικά με φυσικό φίλτρο Οξείδιο του Ψευδαργύρου που είναι πολύ αποτελεσματικό και ανθεκτικό ενάντια στη UVA και UVB ακτινοβολία. Τα αντηλιακά CLEAN SUNSCREEN προσφέρουν μία ολοκληρωμένη και φυσική αντηλιακή προστασία με 100% βιολογικά πιστοποιημένα συστατικά απολύτως φιλικά τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον.

Χαρακτηριστικά του AFTER SUN της Aegli Skincare

Το CLEAN AFTER SUN είναι ένα δροσιστικό Γαλάκτωμα-gel, ελαφριάς υφής, για μετά την έκθεση στον ήλιο, ιδανικό για το πρόσωπο και το σώμα. Πρόκειται για μία ανάλαφρη καλλυντική σύνθεσή που περιέχει Ροδόνερο και είναι ενισχυμένο με βιολογικά εκχυλίσματα από Αλόη, Τρίχρωμο Πανσέ, Γλυκύρριζα και Επιλόβιο με αντιφλεγμονώδη δράση. Χαρίζει άμεση αίσθηση δροσιάς και ανακούφιση χωρίς να περιέχει μενθόλη, καταπραΰνει το δέρμα, ενυδατώνει και μειώνει την αίσθηση καύσου, τραβήγματος και κνησμού της ηλιοκαμένης επιδερμίδας. Εμπλουτισμένο με θρεπτικά έλαια Σταφυλιού και Jojoba, χαρίζει αντιοξειδωτική προστασία ενώ αποτρέπει τη δημιουργία ελεύθερων ριζών, επιβραδύνοντας τη φωτογήρανση.

Επιπλέον, με γνώμονα πάντα την προστασία του περιβάλλοντος, η  σύνθεσή του είναι σχεδιασμένη να βιοδιασπάται ώστε να μην μολύνει το περιβάλλον της θάλασσας και των ωκεανών. Είναι κατάλληλο για vegan αλλά και όσους κάνουν ομοιοπαθητική.

Οδηγίες για τη χρήση των after sun προϊόντων

Η after sun περιποίηση ξεκινάει μετά από ένα δροσιστικό ντους και έναν καλό καθαρισμό του προσώπου και του σώματος μετά την παραλία. Απλώστε μία γενναία στρώση κρέμας σε πρόσωπο και σώμα και κάνετε ελαφρύ μασάζ μέχρι να απορροφηθεί. Καλό είναι να επαναλαμβάνεται η χρήση του After Sun 2 -3 φορές την ημέρα για τη μεγιστοποίηση της δράσης του. Δίνουμε προσοχή σε σημεία που απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα όπως μέτωπο, μύτη, πηγούνι, μάγουλα, ώμοι και το ντεκολτέ.

Οφέλη της φροντίδας με AFTER SUN για το δέρμα

H ονομασία After Sun είναι συνώνυμη του τρόπου χρήσης του προϊόντος και έχει αναπτυχθεί ειδικά ώστε να παρέχει την κατάλληλη φροντίδα σε ένα δέρμα που έχει εκτεθεί για αρκετή ώρα στον ήλιο.

Το CLEAN AFTER SUN στόχο έχει να ανακουφίσει άμεσα την ερεθισμένη επιδερμίδα, να επιδιορθώσει τις φθορές που έχει προκαλέσει η ηλιακή ακτινοβολία όπως εγκαύματα, κοκκινίλες, ξηρότητα, ερεθισμό και κνησμό αλλά και να προστατεύσει από την οξείδωση του δέρματος και την δημιουργία ελεύθερων ριζών που προκαλούν την πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Συμβουλές για τη φροντίδα μετά τον ήλιο

Ένα προϊόν περιποίησης After Sun χρησιμοποιείται κυρίως μετά την επίσκεψη μας σε μία παραλία και μετά από την παρατεταμένη έκθεση της επιδερμίδας μας στον ήλιο. Πριν την εφαρμογή ενός After Sun καλό είναι να προηγηθεί ένας καλός καθαρισμός της επιδερμίδας ώστε να απομακρυνθούν τα υπολείμματα από το θαλασσινό αλάτι και την άμμο και να απορροφηθούν καλύτερα τα ευεργετικά συστατικά του προϊόντος.

Εκτός από ένα καλό After Sun συστήνεται και η φροντίδα εκ των έσω (από μέσα). Η σωστή ενυδάτωση και η κατάλληλη διατροφή παίζουν σημαντικό ρόλο σε ένα δέρμα που έχει εκτεθεί στον ήλιο. Καλό είναι να καταναλώνονται υγρά και νερό τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την έκθεση στον ήλιο. Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν βιταμίνες και φυτοχημικά που βοηθούν στην αναγέννηση του δέρματος.

Συμπεράσματα

Η προστασία του δέρματος δεν σταματά μόνο κατά τη διάρκεια της έκθεσής μας στον ήλιο αλλά συνεχίζεται κατά την επιστροφή μας στο σπίτι μετά την παραλία, τη βόλτα ή τις δραστηριότητες. Τότε είναι που ξεκινάει η επαναφορά του δέρματος από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, ώστε να μπορέσει να αναπληρώσει τη χαμένη υγρασία του και να αναπλάθει. Όσο σημαντική είναι η αντηλιακή προστασία τόσο σημαντική είναι και η after sun περιποίηση για την αποτροπή της φωτογήρανσης και άλλων ανεπιθύμητων βλαβών.

Το CLEAN AFTER SUN για το πρόσωπο και το σώμα είναι η ιδανική περιποίηση για μετά τον ήλιο καθώς περιλαμβάνει όλα εκείνα τα πολύτιμα στοιχεία που χρειάζεται η επιδερμίδα ώστε να επανέλθει στα φυσιολογικά της επίπεδα. Τέλος, μπορεί να χρησιμοποιείται όλες τις εποχές του χρόνου, όχι μόνο το καλοκαίρι, ως μία εναλλακτική ενυδατική περιποίηση για όσους επιθυμούν ελαφριές υφές όπως είναι τα κρέμο-τζελ.

WordPress PopUp Plugin
0

Το καλάθι σας