Αρκετοί από εμας τα οργανικά καλλυντικά δεν τα γνωρίζουμε πολύ καλά και κάποιες από τις παρακάτω πληροφορίες ίσως δεν τις ξέρουμε καθόλου. Ωστόσο είναι σημαντικό στις επιλογές προϊόντων καθημερινής περιποίησης που κάνουμε να λαμβάνουμε υπ’ όψιν τα πολλά χημικά συστατικά με τα οποία έρχεται καθημερινά σε επαφή και απορροφά το δέρμα μας, όταν, χωρίς δεύτερη σκέψη, εφαρμόζουμε επάνω του κάθε ελκυστικό καλλυντικό του εμπορίου, σίγουροι για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε ο διεθνής οργανισμός EWG – The Environmental Working Group σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συμβαίνουν τα εξής:

 • Τα προϊόντα προσωπικής καθημερινής φροντίδας παρασκευάζονται από περίπου 10.500 διαφορετικά χημικά συστατικά, αρκετά από τα οποία ενοχοποιούνται για αλλεργίες, αναπνευστικά προβλήματα, δερματίτιδες, επίδραση στο ορμονικό και αναπαραγωγικό σύστημα, τοξικότητα στο νευρικό και ανοσοποιητικό σύστημα, πιθανή καρκινογένεση και σημαντική τοξική επιβάρυνση του περιβάλλοντος.
 • Κατά μέσο όρο, χρησιμοποιούνται καθημερινά από άντρες και γυναίκες 9 διαφορετικά προϊόντα προσωπικής περιποίησης, με το 25% των γυναικών να χρησιμοποιούν 15 ή περισσότερα προϊόντα ημερησίως. Αυτά περιέχουν 126 διαφορετικά χημικά συστατικά, περίπου το 60% των οποίων απορροφώνται από το δέρμα.
  Μία γυναίκα στη διάρκεια της ζωής της καταπίνει περίπου 6 κιλά κραγιόν! Το 61% των κραγιόν περιέχουν μόλυβδο.
 • Μελέτες διεθνών οργανισμών και οργανώσεων που προάγουν την προστασία του περιβάλλοντος και του καταναλωτή ενοχοποιούν τα χημικά συστατικά των μεγάλων βιομηχανιών καλλυντικών για ρύπανση των υδάτων και των εδαφών, ικανή να απορρυθμίσει ακόμα και το ορμονικό σύστημα ζώων που ζουν ελεύθερα στη φύση. Ειδικότερα, η Greenpeace επισημαίνει ότι πέρα από τις πλαστικές συσκευασίες των καλλυντικών προϊόντων, τα μόρια πλαστικού που υπάρχουν σε πολλά από αυτά (κυρίως στα προϊόντα πίλινγκ) είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για το οικοσύστημα και δεν απομακρύνονται στις εγκαταστάσεις καθαρισμού λυμάτων.
 • Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όντας αυστηρή σε ό,τι αφορά τα θέματα της σύστασης των καλλυντικών, έχει καταρτίσει από το 2003 λίστα με χημικά συστατικά που απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν στην παρασκευή καλλυντικών προϊόντων. Ο αριθμός τους σήμερα, μετά την αναθεώρηση του 2013, φτάνει τα 1.328. (European Commission – Cosmetics Directive 76/7682012.) Ο αντίστοιχος οργανισμός FDA των ΗΠΑ (Οργανισμός Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων) έχει απαγορεύσει ή περιορίσει τη χρήση μόνο 11!!! (Cosmetics Ingredient Review report – CIR 2012.) Στην Ευρωπαϊκή Ένωση η SCCS (Επιστημονική Επιτροπή για την Ασφάλεια των Καταναλωτών) γνωμοδοτεί σε συχνά διαστήματα για συγκεκριμένα συστατικά και κάθε φορά ο κατάλογος των ύποπτων συστατικών δημοσιεύεται.
 • Οι αμερικανικές εταιρείες δεν επιτρέπεται να πωλούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση προϊόντα που περιέχουν απαγορευμένα συστατικά ή συστατικά ύποπτα για πρόκληση καρκίνου ή γενετικά τροποποιημένα προϊόντα. Για το λόγο αυτό μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες με σημαντικά brand καλλυντικών κάτω από την ομπρέλα τους λανσάρουν το ίδιο προϊόν με σύσταση διαφορετική για την αμερικανική απ’ ό,τι για την ευρωπαϊκή αγορά!
 • Ενδεικτικά, το 22% των προϊόντων προσωπικής φροντίδας, ανάμεσά τους ακόμα και όσα προορίζονται για τα παιδιά περιέχουν καρκινογόνο 1,4 διοξίνη. Το 60% περιέχουν oxybenzone, μια ουσία που εισχωρεί στο δέρμα και προκαλεί ορμονικές διαταραχές.
 • ΣΥΝΗΘΗ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ:
  PARFUM, PARABENS, IMIDAZOLIDINYL UREA, DIAZOLIDINYL UREA, PHTHALATES, SILICONES, ΠΕΤΡΟΧΗΜΙΚΑ, PROPYLENE GLYCOL, PEG (Polyethylene glycol), EDTA (Ethylenediamine tetraacetic acid), DEA (Diethanolamine), BHT / BHA (Butylated hydroxytoluene / Butylated hydroxyanisole), ΑCRYLATES, CARBOMER, ALUMINUM (Aluminium allantoinate, Aluminum carbonate, Aluminium chloride), TRICLOSAN.

Τα τελευταία 60 χρόνια έχουν ανακαλυφθεί και χρησιμοποιούνται ευρέως χιλιάδες νέες χημικές ουσίες, και για τις περισσότερες δεν είναι ακόμα γνωστές οι επιδράσεις τους στον ανθρώπινο οργανισμό. Οι ουσίες αυτές, που βρίσκονται σε τροφές, είδη προσωπικής υγιεινής, στο περιβάλλον και την ατμόσφαιρα, απορροφώνται από το δέρμα και τις αναπνευστικές οδούς. Σίγουρα δεν είναι τυχαία η αύξηση, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, διαφόρων ασθενειών, από ήπιες αλλεργικές αντιδράσεις μέχρι νεοπλασίες.

Η AEGLI-PREMIUM ORGANICS πρεσβεύει μια ευρύτερη αλλαγή στον τρόπο ζωής και είναι συμβατή με τη σύγχρονη ολιστική αντιμετώπιση της ομορφιάς αλλά και της υγείας. Είναι η 1η ελληνική CLEAN BEAUTY εταιρεία που αναπτύσσει οργανικά καλλυντικά με πιστοποιημένα βιολογικά συστατικά από τις πιο αειφόρες περιοχές του πλανήτη. Τα οργανικά καλλυντικά είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικά, με κλινικά αποδεδειγμένη δράση, και προσφέρουν καθημερινή περιποίηση, καθαρισμό, ενυδάτωση, αντιγήρανση και αντηλιακή προστασία ακόμα και στις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες. Δεν περιέχουν ουσίες που ενοχοποιούνται για δερματικές αλλεργειες, αναπνευστικά προβλήματα, επίδραση στο ορμονικό, αναπαραγωγικό, νευρικό και ανοσοποιητικό σύστημα.

Στην AEGLI-PREMIUM ORGANICS όλα τα προϊόντα είναι:

 • Οργανικά με βιολογικά πιστοποιημένα συστατικά από το διεθνές πρότυπο COSMOS. Επιλέγουμε τη χρήση καινοτόμων συστατικών έχοντας μελετήσει τη δραστικότητά τους και τις δερματικές ανάγκες που καλύπτουν, με γνώμονα πάντα ένα βιώσιμο περιβάλλον.
 • Δεν περιέχουν: Parabens, Mineral Oil, Petrolatum/Parafin Wax, Silicones, Propylene Glycol, PEG, SLES, ALES, Sulfates, EDTA, Phthalates, Alcohol, ΒΗΤ / BHA, Imidazolidinyl Urea, Diazolidinyl Urea, Αcrylates, Carbomer, Aluminum, Ethanolamines, Triclosan, συνθετικά αρώματα, γενετικά τροποποιημένα συστατικά.

“Ομορφιά είναι να είσαι χαρούμενη και υγιής σ’ ένα καθαρό περιβάλλον”

Έρρικα Παπαβενετίου, MD
Co-Founder, CEO 

ΚΑΘΕ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

1

Your Cart