Παρόλο που οι περισσότεροι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν τα συνήθη προϊόντα ομορφιάς, χωρίς δεύτερη σκέψη, σίγουροι για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους, η παγκόσμια αγορά των «φυσικών» καλλυντικών αναπτύσσεται ταχύτατα, κι αυτό φαίνεται ότι δεν είναι απλώς και μόνο αποτέλεσμα καλού marketing. Πολλά από τα συστατικά των συμβατικών προϊόντων καθημερινής περιποίησης ενοχοποιούνται σημαντικά για πλήθος προβλημάτων και αυτό είναι κάτι που επικοινωνείται όλο και περισσότερο στο ευρύ κοινό.

Φαίνεται όμως ότι υπάρχει δυσκολία να ξεχωρίσουμε ποιο καλλυντικό προϊόν είναι πραγματικά “φυτικό” κι ακόμα περισσότερο πώς το διαχωρίζουμε από το αντίστοιχο “οργανικό”. Με δεδομένο ότι οι χαρακτηρισμοί «φυτικής προέλευσης», «φυτικό», ή «οργανικό» που βλέπουμε πάνω στις συσκευασίες καλλυντικών διαφοροποιούν καθοριστικά ένα προϊόν, καλό είναι, πριν κάνουμε τις επιλογές μας, να γνωρίζουμε ορισμένα βασικά δεδομένα:

  • Φυτικής προέλευσης: Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν σχεδόν όλα τα λεγόμενα «φυσικά καλλυντικά». Τα ενεργά συστατικά τους είναι φυσικές ουσίες, αλλά στα έκδοχα τους (δηλαδή σε όλα τα υπόλοιπα συστατικά του προϊόντος πέρα των καθαρά δραστικών) μπορεί να περιέχονται σημαντικές ποσότητες συνθετικών ουσιών. Το ποσοστό των φυτικών ουσιών κυμαίνεται συνήθως από 10%-90%, αλλά ποτέ δεν φτάνει το 100%.
  • Φυτικά καλλυντικά: Εδώ ανήκουν τα προϊόντα με μεγάλο αριθμό φυτικών συστατικών. Σε επίσημη κατάταξη, σε κλίμακα από το 1-10, με αυξανόμενο βαθμό φυσικότητας, τα προϊόντα φυτικής προέλευσης, δηλαδή αυτά της προηγούμενης κατηγορίας, κατατάσσονται από το 1-5 και τα αμιγώς φυτικά από το 5-10. Όσο μεγαλύτερος ο βαθμός φυσικότητας τόσο λιγότερα είναι τα ενοχοποιημένα χημικά συστατικά.
  • Βιολογικά ή οργανικά: Πρόκειται για αμιγώς φυτικά καλλυντικά που τα συστατικά τους έχουν καλλιεργηθεί, παραχθεί και πιστοποιηθεί με βάση τους διεθνείς κανονισμούς περί μεθόδων παραγωγής και πιστοποίησης προϊόντων βιολογικής γεωργίας. Επιπλέον, όπως ορίζουν οι κανονισμοί διεθνών οργανισμών πιστοποίησης, δεν περιέχουν κανένα ενοχοποιημένο χημικό δραστικό συστατικό ή έκδοχο. Περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο μας για το πόσο αποτελεσματικά είναι τα βιολογικά καλλυντικά.

Όπως αντιλαμβανόμαστε, η ύπαρξη “φυτικών συστατικών” στη σύνθεση ενός καλλυντικού δεν το καθιστά αυτόματα ασφαλές και αποτελεσματικό. Όλο και περισσότερες εταιρείες της ευρείας ή της επιλεκτικής αγοράς καλλυντικών περιλαμβάνουν στις συνθέσεις των προϊόντων τους μικρές ποσότητες φυτικών ελαίων ή φυτικών εκχυλισμάτων, χωρίς ωστόσο να αλλάζει καθόλου πραγματικά η σύνθεσή τους! Για παράδειγμα, μια ενυδατική κρέμα προσώπου- με κατά τα άλλα “χημική” σύνθεση – το να έχει περιεκτικότητα 5% Almond Oil (Αμυγδαλέλαιο) αρκεί για να ονομαστεί το τελικό προϊόν ΚΡΕΜΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ – γεγονός που αλλάζει αμέσως τη στάση του καταναλωτή ως προς το προϊόν!

Τα προϊόντα με βιολογικά πιστοποιημένα συστατικά στη σύνθεση τους υπερτερούν σαφώς των «φυτικών καλλυντικών», καθώς δεν περιέχουν καμιά ενοχοποιημένη ουσία ή έκδοχο στην παρασκευή τους, ούτε χημικά υπολείμματα από την καλλιέργεια των βιολογικών φυτών. Έτσι, η χρήση τους είναι απόλυτα ασφαλής για τον ανθρώπινο οργανισμό και δεν επιβαρύνει το περιβάλλον.

Στην AEGLI-PREMIUM ORGANICS αξιοποιούμε την υψηλή ευφυΐα της φύσης και τη δύναμη της επιστήμης για να απαλύνουμε τα σημάδια του χρόνου.

  •  Όλα τα συστατικά μας είναι εγκεκριμένα και βιολογικά πιστοποιημένα από το διεθνές πρότυπο COSMOS
  • Δεν περιέχονται ενοχοποιημένα συντηρητικά ή έκδοχα
  •  Όλα τα προϊόντα  είναι Δερματολογικά Ελεγμένα, VEGAN & Cruelty Free, πιστοποιημένα από το πρότυπο LEAPING BUNNY και τον οργανισμό  https://crueltyfreeinternational.org/
  • Οι συσκευασίες είναι από γυαλί, ξύλο, Green Plastic, χαρτί από αειφόρες πηγές με πιστοποίηση FSC και πλήρως ανακυκλώσιμες
  • Τα αντηλιακά είναι 100% πιστοποιημένα CLEAN OCEAN

Η φύση γνώριζε τις απαντήσεις για την παράταση της νεότητας πολύ πριν αρχίσει να τις αναζητά ο άνθρωπος. Η Αίγλη, η μία από τις τέσσερις κόρες του Ασκληπιού, συμβολίζει  τη λάμψη και τη φυσική ομορφιά που προέρχονται από την καλή υγεία και την εσωτερική ισορροπία.

ΕΡΡΙΚΑ ΠΑΠΑΒΕΝΕΤΙΟΥ, MD, Μsc

CEO Aegli-Premium Organics

ΚΑΘΕ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

Νέα Προϊόντα

0

Your Cart