Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα αντηλιακά προσώπου

αντηλιακά προσώπουΤι γνωρίζεις για την αντηλιακή προστασία και τα αντηλιακά προσώπου και σώματος; Πως γίνεται σωστή χρήση του αντηλιακού προσώπου και σώματος; Πως αποτρέπεται η φωτογήρανση του δέρματος; Αυτές είναι μερικές ερωτήσεις, που οφείλουμε όλοι να γνωρίζουμε να απαντήσουμε για να μπορούμε να προστατευόμαστε σωστά ειδικότερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τι δείκτη προστασίας πρέπει να έχουν τα αντηλιακά προσώπου και σώματος που χρησιμοποιώ;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά και πολύ σημαντικά! Ο δείκτης SPF (Sun Protection Factor) σχετίζεται με τον χρόνο που μπορεί μια επιδερμίδα να παραμείνει κάτω από τον ήλιο χωρίς να υπάρξει ερύθημα. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το χρόνο έκθεσης στον ήλιο, όπως είναι ο τύπος και το χρώμα του δέρματος, η ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας, η ποσότητα, η ποιότητα και η σωστή χρήση του αντηλιακού που χρησιμοποιείται. Συνιστάται από τους δερματολόγους να χρησιμοποιείται μόνο υψηλή αντηλιακή προστασία SPF30 ακόμα και για τις πιο σκουρόχρωμες επιδερμίδες.

Πόσο συχνά πρέπει να ανανεώνω το αντηλιακό μου;

Καλό είναι να το ανανεώνεις συχνά, κάθε δύο ώρες περίπου και ειδικότερα μετά από έντονη εφίδρωση, το μπάνιο στη θάλασσα ή στην πισίνα, μετά από σκούπισμα με πετσέτα. Η ποσότητα του αντηλιακού που πρέπει να φοράς συνολικά είναι περίπου 2mg/cm2 στο σώμα σου. Κάτι λιγότερο από αυτό μειώνει την προστασία που παρέχει το αντηλιακό. Μπορείς να νιώθεις σιγουριά με την αντηλιακή σειρά CLEAN SUNSCREEN γιατί προστατεύεσαι αμέσως μόλις γίνει η εφαρμογή. Αυτή είναι από τις βασικότερες ιδιότητες του φυσικού φίλτρου Οξείδιο του Ψευδαργύρου που χρησιμοποιούμε αποκλειστικά στα αντηλιακά μας.

Πως μπορώ να αποτρέψω την πρόωρη γήρανση που οφείλεται στην ηλιακή ακτινοβολία;

Ακούμε συχνά για την UVA και UVB ακτινοβολία, τι σημαίνουν όμως στην πραγματικότητα; Η UVA (Α=Aging) είναι η ακτινοβολία που ευθύνεται για τη γήρανση της επιδερμίδας και έχει την ιδιότητα να εισχωρεί πολύ βαθιά στο δέρμα, προκαλώντας βλάβες ακόμα και στα κύτταρα. Αυτός ο τύπος ακτινοβολίας είναι υπαίτιος για τις ρυτίδες, τη χαλάρωση, τις πανάδες, τις δυσχρωμίες, και τις ηλιακές αλλεργίες. Η UVB (B=Burning) είναι οι ακτίνες οι οποίες ευθύνονται για το κάψιμο και τα ηλιακά εγκαύματα. Είναι πιο δυνατή από τη UVA και επιδρά στις υψηλότερες στοιβάδες της επιδερμίδας. Η αντηλιακή σειρά CLEAN SUNSCREEN προστατεύει και από τους δύο τύπους ακτινοβολίας αποτελεσματικά, αποτρέποντας την πρόωρη γήρανση του δέρματος και από ανεπιθύμητα ηλιακά εγκαύματα. Η καθημερινή και σωστή χρήση του αντηλιακού χειμώνα και καλοκαίρι μπορεί να αποτρέψει την πρόωρη γήρανση του δέρματος σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Προτείνεται το αντηλιακό να είναι ενισχυμένο με αντιοξειδωτικούς και ενυδατικούς παράγοντες που παράλληλα με την προστασία φροντίζουν και να περιποιούνται το δέρμα.

 Οι συμβουλές μας για μία σωστή αντηλιακή προστασία το καλοκαίρι:

  • Να φοράς αντηλιακό προσώπου κάθε φορά που βγαίνεις έξω. Θα σε ευγνωμονείς μακροπρόθεσμα!
  • Η ιδανική ποσότητα για το αντηλιακό προσώπου: Μισό κουταλάκι του γλυκού και άλλο τόσο για τον λαιμό και το ντεκολτέ, είναι αρκετά για να έχεις την κατάλληλη προστασία.
  • Η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως. Το ιδανικό είναι να επαναλαμβάνεις κάθε 1 ½ με 2 ώρες αλλά και κάθε φορά που βγαίνεις από τη θάλασσα ή την πισίνα, αμέσως μετά το σκούπισμα με τη πετσέτα σου.
  • Μην μπερδεύεις το αντηλιακό προσώπου με εκείνο του σώματος! Η επιδερμίδα του προσώπου είναι πιο ευαίσθητη και γι’ αυτό τα αντηλιακά προσώπου έχουν ειδική, εξειδικευμένη σύνθεση.
  • Ο χρόνος έκθεσης είναι αθροιστικός, γι’ αυτό να είσαι επιμελής με το αντηλιακό προσώπου σου και απόφυγε τις μεσημεριανές ώρες.
  • Προτίμησε ανάλαφρα βαμβακερά – λινά ρούχα σε ανοιχτά χρώματα, ένα πλατύ καπέλο, ιδανικά με μεγάλο γείσο περιμετρικά θα σε προστατεύσει από την ηλιακή ακτινοβολία και θα προστατεύει όχι μόνο το πρόσωπο, αλλά το λαιμό και τα αυτιά!
  • Φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου ένα δροσερό μπουκάλι με νερό για να ενυδατώνεσαι διαρκώς.
  • Κατανάλωσε άφθονα τα αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα και βάλε πάντα μια σαλάτα στο τραπέζι!
  • Για να ενισχύσεις τον οργανισμό σου και να τονώσεις το ανοσοποιητικό σου φτιάξε ICE TEA με το ELIXIR HERBAL TEA με μείγμα αντιοξειδωτικών ελληνικών βοτάνων. Μπορείς να προσθέσεις σιρόπι Αγαύης ή μέλι για να το απολαύσεις πιο γλυκό.
0

Το καλάθι σας