Ολιστική υγεία και ομορφιά
Όμορφο δέρμα είναι το υγιές δέρμα

Η “ομορφιά” είναι μια κατάσταση σύνθετη. Εξαρτάται από τα φυσικά μας χαρακτηριστικά, αλλά σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την φρεσκάδα και την αίσθηση ζωντάνιας που αποπνέει το πρόσωπο, το σώμα, ο ίδιος ο άνθρωπος.

Στην πραγματικότητα στο πρόσωπο εκφράζεται η εσωτερική ομορφιά. Εκπέμπεται η σωματική και ψυχική υγεία!

“Υγιές δέρμα” σημαίνει “υγιής οργανισμός”

“Υγιής οργανισμός” δεν σημαίνει απαραίτητα “ο οργανισμός που δεν αρρωσταίνει ποτέ”. Είναι κυρίως ο οργανισμός που αντιμετωπίζει με επιτυχία τις διαταραχές που προκύπτουν σε σωματικό ή ψυχικό επίπεδο. Ένας οργανισμός είναι υγιής όταν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ισχυρό.

Τα τελευταία 50 χρόνια έχουν ανακαλυφθεί και χρησιμοποιούνται ευρέως χιλιάδες νέες χημικές ουσίες, οι περισσότερες από τις οποίες δεν έχουν δοκιμαστεί στους ανθρώπους. Οι ουσίες αυτές, που βρίσκονται σε τροφές, είδη προσωπικής υγιεινής, στο περιβάλλον και την ατμόσφαιρα, απορροφώνται από το δέρμα και τις αναπνευστικές οδούς. Σίγουρα δεν είναι τυχαία η αύξηση, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ασθενειών από ήπιες αλλεργικές αντιδράσεις μέχρι νεοπλασίες.

Δεν μπορούμε να αποφύγουμε όλους αυτούς τους βλαπτικούς παράγοντες, μπορούμε όμως να προσπαθήσουμε να τους ελαχιστοποιήσουμε και να φροντίσουμε συνολικά τον εαυτό μας ώστε να είμαστε όμορφοι και υγιείς.

Πώς μπορούμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας, ώστε να έχουμε καλή υγεία και -κατ’ επέκταση- όμορφο δέρμα;
  1. Ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικούς παράγοντες
  2. Χρήση φαρμακευτικών βοτάνων και φυσικών θεραπειών
  3. Καλός ύπνος
  4. Καθαρό περιβάλλον
  5. Ολιστικές θεραπείες για ελάττωση του stress, ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και αντιγήρανση
  6. Καλλιέργεια θετικών συναισθημάτων
  7. Χρήση οργανικών προιόντων για την φροντίδα του δέρματος μας.

ΟΡΓΑΝΙΚΑ είναι τα προϊόντα που περιέχουν συστατικά που καλλιεργήθηκαν και παράχθηκαν με αυστηρά οικολογικά κριτήρια. Επιπλέον η κατεργασία τους γίνεται χωρίς την παρεμβολή και προσθήκη επικίνδυνων χημικών ουσιών.

Οι περισσότερες χημικές ουσίες απορροφώνται από το δέρμα. Κάποιες ουσίες, όπως συντηρητικά, αρώματα, χρώματα δεν θέλουμε να απορροφώνται από το δέρμα γιατί έχουν ενοχοποιηθεί για αλλεργίες, προβλήματα γονιμότητας ακόμα και καρκίνους, μέσω μεταλλάξεων που προκαλούν.

Το δέρμα έχει την ικανότητα να θρέφει και να αναζωογονεί τον εαυτό του. Τα προϊόντα περιποίησης πρέπει να μπορούν να υποστηρίζουν αυτές τις λειτουργίες. Τα οργανικά προϊόντα, συμβατά με την φύση,  μπορούν να το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο.

 

Έρρικα Παπαβενετίου, MD
ΚΑΘΕ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

0

Your Cart