Είναι τα φυτικά και βιολογικά καλλυντικά πιο αποτελεσματικά;

βιολογικά καλλυντικά Τα βιολογικά καλλυντικά ή οργανικά καλλυντικά είναι αμιγώς φυτικά καλλυντικά τα συστατικά των οποίων έχουν καλλιεργηθεί, παραχθεί και πιστοποιηθεί με βάση τους διεθνείς κανονισμούς περί μεθόδων παραγωγής και πιστοποίησης προϊόντων βιολογικής γεωργίας.

Τα προϊόντα με βιολογικά πιστοποιημένα συστατικά στη σύνθεση τους υπερτερούν έτσι κι αλλιώς των φυτικών καλλυντικών, καθώς δεν περιέχουν καμιά ενοχοποιημένη ουσία στην παρασκευή τους, ούτε χημικά υπολείμματα από την καλλιέργεια των βιολογικών φυτών. Έτσι, η χρήση τους είναι απόλυτα ασφαλής για τον ανθρώπινο οργανισμό και δεν επιβαρύνει το περιβάλλον.

Πέρα από την ασφάλεια προς τον άνθρωπο αλλά και το περιβάλλον, μπορούν τα βιολογικά και φυτικά καλλυντικά να είναι και αποτελεσματικά καλλυντικά;

Τα βιολογικά καλλυντικά είναι αδιαμφισβήτητα αποτελεσματικά καθώς συνδυάζουν τη δύναμη της φύσης με την αδιάλειπτη εξέλιξη της έρευνας της κοσμητολογίας. Αυτού του είδους φυτικά καλλυντικά περιέχουν δραστικές ουσίες από εκχυλίσματα φυτών και βοτάνων, βιταμίνες, ανθόνερα, φυτικά έλαια και βούτυρα που έχουν ερευνηθεί και μελετηθεί όχι μόνο για την ασφάλεια χρήσης αλλά και για τη δραστικότητά τους. Το κάθε συστατικό που χρησιμοποιούμε στα προϊόντα μας φέρει μία κλινική μελέτη πάνω σε στοχευμένες και πολλαπλές δράσεις και είναι πιστοποιημένο από το διεθνές πρότυπο πιστοποίησης οργανικών καλλυντικών COSMOS ORGANIC.

Ο ορός προσώπου Rejuvenating Serum, ένα από τα Bestseller προϊόντα βραβευμένο το 2022 με PRIX DE BEAUTE , που έχει αναδειχθεί για τη δραστικότητα και την αποτελεσματικότητά του, έχει ως κύριο συστατικό τη φυσική ρετινόλη από το το βότανο Medicago sativa,  το οποίο  διεγείρει τη σύνθεση κολλαγόνου και ενισχύει τους προστατευτικούς μηχανισμούς του δέρματος.

Βάσει κλινικών μελετών:
To Medicago Sativa μειώνει 26% τη συνολική επιφάνεια των ρυτίδων και κατά 22% το συνολικό μήκος τους, μέσα σε 28 ημέρες. Το συγκεκριμένο φυτικό συστατικό αποκαλείται και φυτική ρετινόλη η οποία είναι 40% πιο ισχυρή από τη κοινή και γνωστή σε όλους συνθετική ρετινόλη. Επιπλέον, η φυτική ρετινόλη δεν προκαλεί φωτο-τοξικότητα, ευαισθησίες και ερεθισμούς, ενώ είναι ασφαλής για την έγκυο και τη θηλάζουσα γυναίκα και όλες τις εποχές του χρόνου.

Η κρέμα προσώπου Perfecting Face Cream, που προτείνουμε για πρόληψη αλλά και για τη διόρθωση ατελειών του δέρματος και λεπτών γραμμών, έχει ως βασικό συστατικό την Μεσογειακή άγρια Λεβάντα.

Βάσει κλινικών μελετών:
Η Μεσογειακή άγρια Λεβάντα διακόπτει άμεσα και μακροπρόθεσμα τη σύσπαση των ρυτίδων, μειώνοντας το βάθος τους ενώ με μακροχρόνια χρήση έχει αποδειχτεί ότι βελτιώνει τη συνοχή και την πυκνότητα του δέρματος.

H κρέμα προσώπου και λαιμού Remodeling Face & Neck Cream, με ενισχυμένη αντιγηραντική δράση, βασίζεται σε ένα βιολογικά πιστοποιημένο συστατικό από Μούρα Schisandra Chinensis (κινέζικα μούρα), το οποίο βελτιώνει τη σύσφιξη, τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Βάσει κλινικών μελετών:
Τα Μούρα Schisandra Chinensis έχουν αποδείξει ότι αυξάνουν τη σύνθεση κολλαγόνου κατά 6 φορές περισσότερο, βελτιώνουν την ελαστικότητα του δέρματος κατά 28% αλλά και τη σφριγηλότητά του κατά 25%. Τα κινέζικα μούρα στοχεύουν στην άμεση ανανέωση και αναδόμηση της επιδερμίδας με ορατά πιο νεανική όψη.

Πλέον τα φυσικά καλλυντικά, τα βιολογικά τρόφιμα και η cruelty free ζωή δεν αποτελούν απλά μια τάση ή ένα trend αλλά μία αρμονική και αμφίδρομη σχέση ανάμεσα στη φύση και στον άνθρωπο.

WordPress PopUp Plugin
0

Το καλάθι σας