Πώς θα επιλέξω τα απόλυτα Βιολογικά και Φυσικά αντηλιακά προϊόντα;

Από τι άραγε καθορίζεται η «φυσικότητα» ενός αντηλιακού; Μετά το «CLEAN BEAUTY», τη νέα τάση της κοσμητολογίας που ήρθε για να μείνει, η ανάγκη μας  να γνωρίζουμε ότι το αντηλιακό που θα επιλέξουμε είναι πραγματικά «καθαρό» γίνεται σχεδόν επιτακτική!

Στα αντηλιακά τα πράγματα είναι λίγο πιο σύνθετα από τα υπόλοιπα καλλυντικά προϊόντα. Δεν αρκεί τα δραστικά συστατικά τους να είναι φυσικά ή βιολογικά για να θεωρηθούν τα προϊόντα πραγματικά φυσικά αντηλιακά. Πρέπει και το ίδιο το  φίλτρο, η ασπίδα του αντηλιακού προϊόντος  δηλαδή, να είναι απόλυτα φυσική. Έτσι μόνο, τα προϊόντα μπορούν να χαρακτηριστούν φυσικά αντηλιακά.

Τα αντηλιακά φίλτρα είναι δύο ειδών:

  1. Τα Χημικά Φίλτρα (είναι οργανικές ενώσεις του άνθρακα, λέγονται και «οργανικά» , μην μπερδευτείτε με τα οργανικά συστατικά!) τα οποία είναι διαφόρων ειδών και τα συναντούμε με αρκετές ονομασίες όπως οκτοκρυλένιο, οξυβενζόνη, αβοβενζόνη, Mexoryl κλπ. Δρούν απορροφώντας την υπεριώδη ακτινοβολία και μετατρέποντας τη σε υπέρυθρη και λιγότερο βλαπτική.
  2. Τα Φυσικά Φίλτρα (είναι ανόργανες ενώσεις ορυκτών φυσικής προέλευσης, λέγονται και ανόργανα), που και είναι βασικά το Οξείδιο του Ψευδαργύρου και το Διοξείδιο του Τιτανίου. Δρουν αντανακλώντας και διαχέοντας UVA+UVB ακτινοβολία σαν στοιχειακοί καθρέφτες και την εμποδίζουν να περάσει στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας.

Ο κύριος λόγος για να ΜΗΝ επιλέξουμε ένα αντηλιακό που να περιέχει χημικά φίλτρα, ακόμα κι αν τα υπόλοιπα συστατικά του προϊόντος είναι φυσικά, είναι το γεγονός ότι τα χημικά φίλτρα έχουν ενοχοποιηθεί για αλλεργίες, φωτοευαισθησία, ερεθισμό της επιδερμίδας, αλλά και για μεγάλη επιβάρυνση στο θαλάσσιο οικοσύστημα! Με το επιπλέον δεδομένο, σύμφωνα με  πρόσφατη γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της επιτροπής SCCS της ΕΕ,  ότι το φυσικό φίλτρο διοξείδιο του Τιτανίου  ενοχοποιείται για διάφορα προβλήματα υγείας σε κάποιες μορφές του το να αναζητήσουμε αντηλιακά προϊόντα που να περιέχουν ΜΟΝΟ το φυσικό ορυκτό φίλτρο Οξείδιο του Ψευδαργύρου είναι ο μόνος πρακτικά  «clean» μονόδρομος!

Και γιατί άλλωστε να μην κάνουμε αυτή την επιλογή; Τα αντηλιακά που περιέχουν Οξείδιο του Ψευδαργύρου δημιουργούν ένα απόλυτα προστατευτικό αντηλιακό φιλμ στην επιδερμίδα, αντανακλούν την UVA και UVB ακτινοβολία του ήλιου εμποδίζοντας την να περάσει στις βαθύτερες στοιβάδες, είναι ασφαλή για κάθε τύπο δέρματος, και δεν επιβαρύνουν καθόλου το θαλάσσιο οικοσύστημα!

Ένα βασικό μειονέκτημα όμως του φυσικού αυτού φίλτρου, που αναγκάζει τον καταναλωτή  να το αποφεύγει και τις έγκυρες εταιρείες  καλλυντικών να μην το επιλέγουν καθόλου ή να το χρησιμοποιούν μαζί με χημικά φίλτρα στη σύνθεση των αντηλιακών προϊόντων τους, είναι το γεγονός ότι η σημαντική ποσότητα που χρειάζεται για να επιτευχθεί ικανοποιητική  αντηλιακή προστασία δίνει στο τελικό προϊόν μια βαριά πυκνή υφή που αφήνει στο δέρμα έντονη λευκή χροιά! Και φυσικά την ευχάριστη υφή και την εμφάνιση μας δεν τη θυσιάζουμε ούτε στο βωμό της καθαρής ηλιοπροστασίας!

Στην AegliPremium Organics δουλέψαμε πολύ εντατικά , σε συνεργασία και με εξειδικευμένα εργαστήρια , για να δημιουργήσουμε ένα απόλυτα φυσικό & βιολογικό αντηλιακό με SPF 30 που περιέχει αποκλειστικά το ορυκτό φίλτρο Οξείδιο του Ψευδαργύρου και έχει ευχάριστη ματ υφή με άμεση απορρόφηση, χωρίς να  αφήνει λευκό χρώμα στο δέρμα!

Για να ενισχύσουμε την αντηλιακή σειρά CLEAN SUNSCREEN, που περιέχει αντηλιακό προσώπου με ή χωρίς χρώμα και αντηλιακό σώματος για ενήλικες και παιδιά άνω των 3 ετών με SPF 30, επιλέξαμε καινοτόμα δραστικά βιολογικά συστατικά που χαρίζουν στη σειρά κι άλλες σημαντικές ιδιότητες εκτός της αντηλιακής! Τα Ελαιοσώματα Καρθαμέλαιου με βιτ. Ε ενυδατώνουν βαθιά έχουν αντιοξειδωτική δράση και προστατεύουν από τη φωτογήρανση, η φυσική Βισαβολόλη από τη φλούδα του δέντρου Candeia έχει αντιφλεγμονώδη και καταπραϋντική δράση και το Βούτυρο Μango, πλούσιο σε βιταμίνες Α,C,E και ω-3 λιπαρά οξέα, αναπλάθει την επιδερμίδα..

Ακολουθώντας τη κατεύθυνση CLEAN BEAUTY που έχει η ελληνική εταιρεία Aegli-Premium Organics  η σειρά CLEAN SUNSCREEN είναι  Vegan, Cruetly free, Gluten free, χωρίς τεχνητά αρώματα και αιθέρια έλαια, κατάλληλη για εγκύους, θηλάζουσες και παιδιά άνω των 3 ετών. Δεν επιβαρύνει το θαλάσσιο οικοσύστημα, οι συσκευασίες είναι ανακυκλώσιμες, το χαρτί που χρησιμοποιείται είναι πιστοποιημένα FSC, δηλαδή προέρχεται από ελεγχόμενες αειφόρες πηγές. Επιπλέον  όλα τα συστατικά που χρησιμοποιούνται είναι εγκεκριμένα και πιστοποιημένα από το διεθνές πρότυπο πιστοποίησης οργανικών (βιολογικών) καλλυντικών COSMOS.

Dr Έρρικα Παπαβενετίου MD, Msc

CΕΟ  AegliPremium Organics

ΚΑΘΕ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

 Την αντηλιακή σειρά CLEAN SUNSCREEN θα βρείτε σε επιλεγμένα φαρμακεία και στο aegliskincare.com

https://www.aegliskincare.com/katigoria-proiontos/antiliaka/

WordPress PopUp Plugin
0

Το καλάθι σας