Schisandra Chinensis: Super Food ή Super Beauty Ingredient;

Το φυτό Schisandra Chinensis είναι μία ποικιλία μούρου που φύεται κυρίως στην βορειανατολική Κίνα και σε τμήματα της Ρωσίας και είναι πολλά περισσότερα από άλλο ένα superfood της μόδας! Μετά από εκτενείς μελέτη και ερεύνα το επιλέξαμε να είναι το βασικό συστατικό της σειράς περιποίησης προσώπου RΕMODELING, καθώς οι αξίες του είναι εντυπωσιακά ωφέλιμες τόσο για το σώμα όσο και το δέρμα.

Χρησιμοποιείται εδώ και χιλιετίες στην παραδοσιακή κινέζικη Ιατρική και σε συνταγές μακροζωίας καθώς είναι γνωστό ότι αυξάνει την ενέργεια και τη ζωτικότητα του οργανισμού επιβραδύνοντας τη διαδικασία γήρανσης. Στην πραγματικότητα είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες βότανο που βοηθά στη διατήρηση υγιών κυττάρων με απώτερο στόχο να “παρατείνει” τη ζωή.

Το κινέζικο όνομα του είναι Wu Wei Zi, δηλαδή “πέντε αρωματισμένα μούρα” ή “Five Flavor Berries”, κι αυτό γιατί είναι ταυτόχρονα γλυκό, ξινό, αλμυρό, πικρό και πικάντικο!

Η πιο ενδιαφέρουσα ιδιότητά του είναι ο χαρακτηρισμός του ως “προσαρμογόνο βότανο” ή αλλιώς ADAPTOGENIC SUPERPOWER. Οι “προσαρμογόνες ουσίες” έχουν τα ακόλουθα βασικά χαρακτηριστικά:

  • Είναι μη τοξικές ανεξάρτητα από τη δοσολογία
  • Είναι ασφαλείς για καθημερινή χρήση
  • Έχουν αντιοξειδωτική δράση και υποστηρίζουν τα κύτταρα ενάντια στο οξειδωτικό stress, είτε σωματικό είναι αυτό, είτε ψυχικό
  • Εξισορροπούν τα όργανα στο σώμα, προάγοντας την ομοιόσταση
  • Είναι γενικά τονωτικοί παράγοντες, μειώνοντας την κούραση, ενισχύοντας τη σωματική απόδοση και προάγοντας την αντοχή.

 

Γιατί το επιλέξαμε σαν βασικό συστατικό στη σειρά REMODELING?

Ο καρπός Schisandra Chinensis εκφράζει με συμβολικό τρόπο αυτό που αντιπροσωπεύει η aegli, δηλαδή την “ομορφιά από μέσα προς τα έξω”. Εκτός από τις συστηματικές φαρμακευτικές του ιδιότητες, έχει μελετηθεί για τα πολύ σημαντικά και ευεργετικά αποτελέσματα που έχει η εφαρμογή του στο δέρμα. Περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμινών C και E και μελέτες έχουν δείξει ότι αυξάνει την σύνθεση του κολλαγόνου στο δέρμα με αποτέλεσμα να βελτιώνεται ορατά η σφριγηλότητα και να λειαίνονται οι λεπτές γραμμές του δέρματος. Έχει επιπλέον ισχυρές στυπτικές ιδιότητες με αποτέλεσμα το δέρμα να διατηρεί την υγρασία του και να είναι πιο λαμπερό.

Καλλυντικές κρέμες αλλά και φαρμακευτικά σκευάσματα με Schisandra Chinensis Berries ήταν το καλά κρυμμένο μυστικό όλων των κινέζικων βασιλικών Δυναστειών για τη διατήρηση της νεανικής επιδερμίδας και της εσωτερικής ευεξίας!

Dr. Έρρικα Παπαβενετίου, MD
FOUNDER

ΚΑΘΕ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

WordPress PopUp Plugin
0

Το καλάθι σας