Pre-Xmas DETOX και μυστικά διατροφής για να λάμψετε στις γιορτές!

DETOX πρόγραμμα διατροφής 10 ημερών για να υποδεχτούμε και να απολαύσουμε τις γιορτές με το σώμα μας πιο ελαστικό και το δέρμα μας να λάμπει! Θα μας αποτοξινώσει από τις βλαβερές ουσίες που συσσωρεύονται στον οργανισμό λόγω κακής διατροφής και stress, θα μας απαλλάξει από τυχόν φουσκώματα και δυσάρεστα πρηξίματα και θα κάνει το δέρμα μας να λάμπει. Θυμόμαστε να ενημερώνουμε τον προσωπικό μας ιατρό σε περίπτωση που αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα υγείας και επιθυμούμε να κάνουμε οποιαδήποτε διατροφική παρέμβαση!

  1. Διακόψτε το κόκκινο κρέας και το κοτόπουλο. Μπορείτε να καταναλώνετε γαλοπούλα, αυγά βιολογικής παραγωγής και 2-3 φορές την εβδομάδα ψάρι ασφαλούς προέλευσης.
  2. Αντικαταστήστε το αγελαδινό γάλα και τα παράγωγά του με γάλα και γιαούρτι από αμύγδαλο ή σόγια. Μπορείτε αν επιθυμείτε να τρώτε κατσικίσιο γιαούρτι δυο φορές την εβδομάδα.
  3. Διακόψτε όλα τα αρτοποιήματα που περιέχουν μαγιά αρτοποιίας, το ξύδι και το κόκκινο κρασί. Καταναλώστε άζυμο ψωμί ολικής άλεσης ή κριτσίνια, κινόα, καστανό ρύζι και βρόμη.
  4. Διακόψτε την κατανάλωση γλυκών και αντί για ζάχαρη χρησιμοποιείτε σιρόπι αγάβης, στέβια (σε μικρές ποσότητες , η υπερκατανάλωση δημιουργεί γαστρεντερικά προβλήματα) και οργανικό μέλι. Χρησιμοποιείστε αλάτι με λιγότερο νάτριο.
  5. Καταναλώνετε καθημερινά βιολογικά λαχανικά και όσπρια μαζί με καστανό ρύζι ή κινόα, ειδικά στην περίπτωση όπου υπάρχει ευαισθησία στο γαστρεντερικό σύστημα. Προσθέστε στην σαλάτα 1κγ λιναρόσπορο.
  6. Τρώτε καθημερινά 2 φρούτα και εναλλάξ κάθε μέρα έναν από τους παρακάτω χυμούς ( στον αποχυμωτή ) :

Α. 1 μήλο, 1 πορτοκάλι, 2 καρότα

Β. 100ml γκρέιπ φρουτ, 100 ml ανανά και 100 ml μεταλλικό νερό.

Γ. 1 μήλο, 2 καρότα και 1 παντζάρι

  1. Προσθέστε 1κ της σούπας Detox βότανα, ταραξάκο-τσουνίδα-χαμομήλι σε 500 ml βραστό νερό, αφήστε 10 λεπτά, σουρώστε και καταναλώστε το ρόφημα κατά την διάρκεια της ημέρας.
  2. Κάντε αεροβική άσκηση περίπου 30΄ την ημέρα. (περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο, κολύμπι).
  3. Κοιμηθείτε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα και αναπαυθείτε λίγο μετά το μεσημεριανό φαγητό.
  4. Αφιερώστε τις 10 pre-Xmas ημέρες ώστε να προγραμματίσετε τις γιορτινές μέρες με τον τρόπο που σας ευχαριστεί! Ασχοληθείτε με ότι σας έχει λείψει, ανακαλύψτε και εκφράστε τα συναισθήματα σας, εντοπίστε «τοξικές» συνήθειες και αποφύγετε- όσο γίνεται- τις «τοξικές» σχέσεις.

 

Έρρικα Παπαβενετίου, MD

 

 

WordPress PopUp Plugin
0

Το καλάθι σας