Αντιοξειδωτική διατροφή για λαμπερό δέρμα!

Οι ατέλειωτες ώρες μπροστά στον υπολογιστή και το καθημερινό stress επίτευξης των στόχων επηρεάζουν σημαντικά τον τρόπο που τρεφόμαστε, την υγεία και την εμφάνιση μας. Το ξέρετε πώς υπάρχουν τροφές που αν τις εντάξετε στο καθημερινό διαιτολόγιο μπορείτε να βοηθήσετε τα κύτταρα του δέρματος να προστατεύονται από τις ελεύθερες ρίζες που τους επιτίθενται και να επιβραδύνετε τη φθορά και τη γήρανση; Στρείδια και καρύδια, αβοκάντο και ακτινίδιο, κίτρινο τυρί, λάχανο και λιπαρά ψάρια όπως ο τόνος βοηθούν το δέρμα  να επανορθώνεται και να λάμπετε πραγματικά! Η κατανάλωσή τους δρα αντιοξειδωτικά είναι τόσο ευεργετική για το δέρμα, που μπορεί πραγματικά να σας μεταμορφώσει!

 

ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ

Συμβάλουν στην καταπολέμηση της θαμπάδας της επιδερμίδας, που επιτείνεται από το κρύο και αποκαλύπτουν τη φυσική της λάμψη.

Δράση: Τα ακτινίδια περιέχουν  βιταμίνη C  και Β-καροτίνη σε σημαντικά ποσοστά. Η βιταμίνη C διεγείρει τη σύνθεση του κολλαγόνου, που ως γνωστόν διασφαλίζει την ελαστικότητα του δέρματος. Επίσης, αποτελεί ένα super αντιοξειδωτικό που προστατεύει την επιδερμίδα από τις επιθέσεις της ρύπνασης της ατμόσφαιρας.

Άλλες επιλογές: Πορτοκάλι και γενικά όλα τα εσπεριδοειδή, μαϊντανός, λάχανο ,φραγκοστάφυλο.

Η σωστή δόση: Εναλλάσετε στο πρωινό σας ένα ακτινίδιο με φυσικό χυμό πορτοκαλιού ή με δύο μανταρίνια.

 

ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Είναι το ιδανικό βάλσαμο για να καταπολεμήσετε την ξηρότητα του δέρματος.

Δράση: Θεωρείται το πλέον λιπαρό φρούτο και όχι τυχαία αφού περιέχει 30% από τα πλέον πολύτιμα φυτικά έλαια (ανάμεσά τους και ολεϊκό οξύ). Χάρη στα έλαια αυτά, το αβοκάντο είναι εξαιρετικό για τη θρέψη και τη βαθιά επανόρθωση των ταλαιπωρημένων ιστών του δέρματος.

Άλλες επιλογές: Ελιά και ελαιόλαδο, ηλιοτρόπιο και ηλιέλαιο.

Η σωστή δόση: Ένα αβοκάντο δύο φορές την εβδομάδα και τρεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα, εάν δεν έχετε πρόβλημα  βάρους. Αν πρέπει να χάσετε βάρος ή αν ακολουθείτε κάποια δίαιτα, περιορίστε το αβοκάντο σε ένα την εβδομάδα και επιλέξτε να εμπλουτίζετε γευστικά τις σαλάτες σας με μια κουταλιά ελαιόλαδο.

 

ΣΤΡΕΙΔΙΑ

Το μυστικό όπλο για  λαμπερά μαλλιά και γερά νύχια .

Δράση: Τα εύγευστα αυτά οστρακοειδή συγκεντρώνουν  μετάλλα και μικροστοιχεία κυρίως ιώδιο  και ψευδάργυρο

Άλλες επιλογές: Μύδια, θαλασσινό ιωδιούχο αλάτι, φύκια

Η σωστή δόση: Δέκα με δώδεκα στρείδια την εβδομάδα, φυσικά στην εποχή τους (από Οκτώβριο μέχρι Φεβρουάριο) από ασφαλή πηγή προέλευσης.

 

ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΥΡΙ

Δυναμώνει τα οστά, τα νύχια, τα δόντια, αλλά και τα μαλλιά.

Δράση: Είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου.

Άλλες επιλογές: Όλα τα γαλακτοκομικά, κατά προτίμηση φρέσκα και όχι με 0% λιπαρά.

Η σωστή δόση: Ένα μικρό κομματάκι τυρί κίτρινο (30 γρ. αντιστοιχούν σε ποσότητα ίση με ένα σπιρτόκουτο) ή 100 γρ. τυρί λευκό δύο φορές την ημέρα.

 

ΛΑΧΑΝΟ

Το λάχανο είναι θαυματουργό φάρμακο ενάντια στο θαμπό δέρμα, στην ταλαιπωρημένη από την ακμή επιδερμίδα και τα αντιαισθητικά σπυράκια.

Δράση: Το λάχανο περιέχει λακτικό οξύ, το οποίο αποτελεί σημαντική αποτοξινωτική ουσία για τον οργανισμό. Η ουσία αυτή ενδυναμώνει την εντερική χλωρίδα, άρα συμβάλλει στην καλή λειτουργία των εντέρων με συνέπεια την απαλλαγή του οργανισμού από κάθε βλαβερή τοξίνη.

Άλλες επιλογές: Αγγούρι, γιαούρτι, ελιές, αγγουράκι τουρσί, σόγια σος.

Η σωστή δόση: Μία ολόκληρη λαχανοσαλάτα με καρότο, δύο φορές την εβδομάδα τουλάχιστον.

 

ΚΑΡΥΔΙΑ

Βοηθούν το δέρμα  να αποφύγει την αφυδάτωσή  και να προλάβει τη χαλάρωση.

Δράση: Το καρύδι περιέχει βιταμίνη Ε, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο τρόφιμο αναλογικά. Η βιταμίνη αυτή είναι η καλύτερη άμυνα ενάντια στις ελεύθερες ρίζες που επιτίθενται στο δέρμα, επιταχύνοντας τη φθορά και τη γήρανσή του.

Άλλες επιλογές: Μαργαρίνη από ηλιέλαιο, αραβοσιτέλαιο, τα περισσότερο φυτικά έλαια.

Η σωστή δόση: Μια χούφτα καρύδια τρεις φορές την εβδομάδα

 

ΤΟΝΟΣ:

Διατηρεί το λιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας στα επίπεδα που πρέπει, ώστε να δείχνει σφριγηλή και υγιής.

Δράση: Τα “καλά” λιπαρά των ψαριών, τα πολύ γνωστά μας Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα, εκτός από την πολυδιαφημιζόμενη ευεργετική τους δράση για την υγεία της καρδιάς, έχουν και παράπλευρες ιδιότητες. Μια από αυτές είναι ότι διατηρούν το στρώμα των λιπιδίων που βρίσκεται στην επιδερμίδα, έτσι είναι ελαστική, δεν δείχνει “άδεια” και έχει υγιή όψη.

Άλλες επιλογές: Σαρδέλες, σολομός, τσιπούρες, γαύρος

Η σωστή δόση: Μία μερίδα δύο φορές την εβδομάδα

 

Έρρικα Παπαβενετίου, MD
Co founder, CEO

 

ΚΑΘΕ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

WordPress PopUp Plugin
0

Το καλάθι σας